Valahol Európában

 2009.01.20. 23:25

Mai reggel megint korán eljött. Fél egy előtt még nem kerültünk idáig ágyba. Első feladatunk mára, hogy átlépjük az Angol csapat egyik tagját a folyosón, aki tegnap este úgy berúgott, hogy még reggel sem tudott felkelni a földről. Testes fiú volt, így a  társai egy fólián húzták le a földszintre. A mai első feladatunkhoz 90 km-t kellett autóznunk. A GPS által megadott ponton semmi olyat nem találtunk amit keresni kellett. Tovább mentünk a következő feladat helyszínéhez, de ott sem jutottunk előrébb. Egy betongyűrűn levő számot kellet keresni, de 500 m-en belül semmi ilyet nem találtunk. Az időnk rohamosan fogy, mindenképpen el kell ma érjük az éjszakai kompot, ami átvisz Afrikába.  Almeria kikötője 1200 km messze van. Ezzel az autóval fizikai képtelenség a mai 10 feladatot teljesíteni időben, ezért úgy döntöttünk hogy kihagyjuk ezeket. Legalább 140-el kellene haladjunk az autópályán, hogy a kereséssel kiesett időt be tudjuk hozni. Délnek vettük az útirányt. A Francia szőlővidék után elértük a Pireneusok lábait, majd 10 óra körül átértünk Spanyolországba. A Spanyol síkvidéknek köszönhetően ma egyre többször érjük el az óránkénti 105-108 km-es sebességet. A mai napunk eseménytelenül zajlik. Délben sofőr csere, majd fogyasztjuk a visszalévő 800 km-t.

Ahogy haladunk dél felé az időjárás egyre melegebb. A kocsiban már nem kell fűtés, sőt már az ablakot is le kell tekerni. Innen még elég messze volt a kikötő.

Valencia előtt a természet erői ellenünk fordultak. Erős dél-keleti szelet kaptunk, ami visszavette az átlagsebességünket. Kamionokra vadásztunk, hogy a szélárnyékukban könnyebben tudjunk felgyorsulni, akár 90 km/órára is.

A Kacsó-Gép Kft. által felújított motor idáig kifogástalanul működik. Egy a hibája, hogy 100 LE alatt teljesít.

Nagy sikert aratunk az utakon és a benzinkutakon is. A versenyzőtársak is csodájára járnak a technikai megoldásoknak. Többen az autónkkal fényképezkednek.

 

Címkék: spanyolország kamion benzinkút bamako2009 szélárnyék

A bejegyzés trackback címe:

https://szaszvarirallyteam.blog.hu/api/trackback/id/tr56892282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sza5bp 2009.01.21. 07:03:08

Jó volt végre egy kicsit bővebben is hallani rólatok. Köszönjük az élvezetes beszámolót és mivel nekünk ez az 1 lehetőségünk van, hogy halljunk rólatok, tartsátok meg végig e szokásotokat!
A legfontosabb persze, hogy vigyázzatok magatokra és érjetek célba! Most pedig hódítsátok meg a fekete kontinenst!!!!

katomama 2009.01.21. 08:25:21


Sziasztok!

Végre megoldódott a technikai probléma,olvashatjuk a sok élményt!
Ügyesek vagytok,csak így tovább!
Várjuk a további élménybeszámolókat!
Nagyon sokan drukkolnak Nektek!
Vigyázzatok magatokra!
Puszi!

csg5bp:) 2009.01.22. 13:33:08

Örömmel látom, hogy a hosszas előkészítés meghozta gyümölcsét, és sikerült az indulás (bocs, én csak most kapcsolódtam be).
Hajrá, sok sikert, jó utat, és további blogbejegyzéseket!!!
süti beállítások módosítása